Tunet Mercedes AMG GT går 350 km/t på toppen

De har gjort det før, og nu gør Posaidon igen det onde ved en af Mercedes’ i forvejen mest potente modeller.

Hvis hverken Mercedes eller Mercedes-AMG er nok til dig, er det måske tunerne fra Posaidon, du skal have fat i.


Posaidon GT 63 RS 830+ (ja, langt navn, vi ved det) er egentlig en Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+ (ja, lige så langt navn). Den er bare peppet ‘lidt’ op. Og lidt er mildt sagt.

For hvor den fire-liters biturbo-V8’er mellem forhjulene plejer at være god for 639 hestekræfter, når den forlader samlebåndet i Stuttgart, yder den selvsamme motor 940 hestekræfter og vanvittige 1.278 newtonmeter. Alt sammen fordi Posaidon har byttet ud i store dele af den mekaniske indmad. Blandt andet er begge turboer skiftet ud med nogle større.’


LÆS OGSÅ:..historien om John på 80 år der kører Ferrari F40

Intercooler og hele bilens kølesystem har fået samme, forstørrende behandling. Ligesom tunerne har taget sig kærligt at indsugning på den fire-liters V8’er. Desuden er metanol-indsprøjtning nu blevet en del af stjerne-pakken.

Sælges kun ‘uden for Tyskland’
Det gør Posaidon-Merceren i stand til at spurte fra 0-100 km/t på bare 2,8 sekunder, og den taber ikke pusten, før speedometeret fortæller, at det går fremad med 350 km/t.

Til sammenligning skal fabriksbilen bruge 3 sekunder rent på at ramme de første 100 km/t, mens tophastigheden er 315 km/t.

Det mest underlige ved det hele er dog, at Posaidon kun vil sælge opgraderingen med 940 hestekræfter til Mercedes-kunder uden for Tyskland. Tyske Mercedes AMG GT-kunder må i stedet ‘nøjes’ med 830 hestekræfter og 1.100 newtonmeter.

Hvordan det hænger sammen, har vi på Boosted-redaktionen ikke kunnet blive kloge på.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.