Tuner forvandler AMG GT R til Black Series-monster


Ingen af bilerne er længere i produktion, men det ændrer ikke på, at tunerne kaster sig frådende over de AMG’er, som nåede at blive bygget.

Det tyske tuningfirma Opus vakte opsigt, da man i begyndelsen af sidste år præsenterede et ekstremt bud på den allerede ekstreme Mercedes-AMG GT Black Series. Nu er turen så kommet til modellerne GT R og GT R Pro, der kan få helt samme tur som topmodellen.

LÆS OGSÅ: Er det E30’eren med verdens laveste kilometertal?

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Projektet har fået navnet OPUS R777, hvilket betyder en helt den for ‘standardbilen’, som AMG i forvejen har haft fingerne i. I motorrummet har OPUS ofret nye turboladere, en større intercooler og en anden motorstyring. Resultatet er 777 hestekræfter og 850 Nm. Så kan man undre sig overfor, hvorfor det ‘kun’ er blevet til 47 ekstra hestekræfter ( i forhold til GT Black Serie). Men det er der en god forklaring på. I hvert fald hvis spørger Opus.

Bilen har simpelthen ikke brug for mere. Alene det at den nu har 777 hestekræfter gør den 10 sekunder hurtigere rundt på Nürburgringens Nordsløjfe, end fabriksbilen Black Series er. 10 sekunder er en evighed i bilernes verden.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk