Tuner finder 920 hk i Mercedes-AMG GLE 63

Hvordan lyder det med en Mercedes SUV med mere power end hyperbilen Porsche 918?

Hvis du tænker ‘ for godt til at være sandt’, kan du godt tro om igen. Det er nemlig lige, hvad den tyske tuner Wheelsandmore har fået ud af Mercedes-AMG GLE 63.

For hvor Porschen må ‘nøjes’ med 887 hestekræfter fra en 4.6-liters V8’er, er det lykkedes tunerne at finde hele 920 hypper og 1.150 Nm i den mindre, biturboladet Mercedes-motor.

Hvordan er de kommet dertil? Tja, i hvert fald ikke sovende. Den fire-liters V8’er har både fået nye turboer, motorstyring og så godt som alt der imellem.


LÆS OGSÅ: Stians Fiesta har Volvo-rækkefemmer og 1.026 hk!

Men det koster. Stage 4-optimeringen her løber op i vanvittige 42.016 euro. Godt 312.000 danske kroner. Altså bare for opgraderingen. Bilen skal du selv komme med i forvejen. Men så er de også flinke til at fjerne fartbegrænseren, så bilen nu under problemer går 320 km/t.

Der hvor den slags nu er tilladt.

Men selvfølgelig hedder Wheelsandmore som de gør for ingenting. Tyskerne kan foruden et hav af motormæssigeopgraderinger også udstyrer den brutale AMG med solide 24″ hjul.

Ja, 24″ hjul på 355/25 Vredestein-dæk. Men her stopper tunerne ikke. Wheelsandmore er også fuldt i gang med arbejdet på en ny luftundervogn til GLE’eren.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.


Reklame: