VIDEO: Tuner bygger baghjulstrukket Mazda6 med V8-motor


Mens japanerne forsat arbejder på en bil med baghjulstræk og et bredt udvalg af rækkeseksere, køre nogen allerede rundt i sådan en Mazda6. Næsten da.

Som du sikkert ved, får den næste Mazda6 både baghjulstræk og et bredt udvalgt af sekscylindrede rækkemotorer. Men mens det stadig er noget, som folkene hos Mazda arbejder på, så kører nogen i Kina allerede rundt i sådan en bil. Ovenikøbet har bilen yderligere to cylindre.

Det, du ser her, er en ganske almindelig Mazda6 fra 2016. Eller det ser sådan ud i hvert fald. Men for at afsløre at det ikke helt forholder sig sådan, er du nødt til at kigge ned i motorrummet. Her ligger en suge-motor med otte cylindre i V-fom fra en Lexus LS 430 og arbejder. Den har 294 hestekræfter og 434 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I dag er det ikke voldsomt imponerende. Men til gengæld trækker den på baghjulene, og det koster nok lidt i dæk på et år. Nu gætter vi selvfølgelig bare.

Omvendt ligger det fast, at bilen ikke har meget med en Mazda6 at gøre længere. Udover motoren er selve underrammen hentet fra en Toyota Crown. Mens både køle- og udstødningssystem er nyt. Sagt på en anden måde – den vil være et mareridt at få godkendt i EU.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billeder og video af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk