Trodser elbil-trend – vil bruge 5,8 milliarder kr. på ny V8-motor

Spørger man hos General Motors, er V8-motoren ikke død. Amerikanerne har sat milliarder af til udviklingen af small block.

Det er ikke sådan, at størstedelen af verdens bilproducenter har travlt med at forlade forbrændingsmotoren. Men det kan godt virke sådan. Og det hele skal selvfølgelig helst ske, inden EU forbyder forbrænding i 2035.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Elbil-ejere bliver ved at køre i denne fælde: “Jeg vidste det ikke”

Men så er der General Motors. Amerikanerne er i fuld sving med at udvikle en ny small block V8’er. Budgettet er også plads. De er 854 millioner dollars svarende til 5,8 milliarder kroner at bruge af.

Derudover har GM endnu kun meget lidt at sige om den nye motor. Lige bortset fra, at den vil styrke ‘mærkets udvalg af pickuper og SUV’er. GM har mere eller mindre uafbrudt haft en small block-V8’er på programmet siden 1954. Den nuværende generation fik debut i 2014 i Corvette C7.

Reklameblok: 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk