Reklame:

Trods vilde prisfald: Tesla forventer “at tjene meget mere” i Danmark

Trods vilde prisfald på modellerne er hjemme, forventer Teslas danske datterselskab, at 2023 bliver ‘det bedste nogensinde’.

Tesla smed for alvor en bombe under ikke bare det danske – men det internationale – bilmarked, da mærket satte prisen markant ned på flere af sine modeller i januar.

Og på trods af flere prisjusteringer siden – hvor prisen også er gået op igen – er billedet dog generelt det, at Teslas modeller er blevet billigere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Og det skulle man jo tro, at mærkets danske datterselskab vil kunne mærke på en skrumpende pengepung. Men det er faktisk lige omvendt.

I hvert fald hvis man kigger i kvartalsregnskabet. Her skriver Tesla Motors Danmark ApS, at man forventer en fordobling af indtjeningen. Men det er måske slet ikke så underligt.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Peder på 100 år er en ‘fartbølle’ – “Jeg trykker jo bare på speederen’

For mærket nærmest sprøjter biler ud på de danske veje. Faktisk indtager Tesla Model Y og Model 3 henholdsvis første og andenplads over de hyppigst indregistrerede nye elbiler herhjemme i april måned.

Reklameblok:
Det selvom der faktisk blev købt færre elbiler i april sammenlignet med månenden forinden.

Helt konkret forventer Tesla, at overskuddet i Danmark før skat vokser et sted mellem 60 og 80 procent. Går bølgerne rigtig højt, vil Tesla altså kunne notere sig et overskud herhjemme på 60 millioner kr. før skattefars opkrævning.

Så mange penge har selskabet aldrig tjent i Danmark før. Det skriver Finans.
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?