Trods corona: Lamborghini sprøjter superbiler på gaden som aldrig før

Foto: Lamborghini / PR
Foto: Lamborghini / PR

Over to måneders nedlukning har ikke haft den store betydning for Lamborghinis regnskab for 2020.

Stephan Winkelmann, der er adm. direktør hos Lamborghini, kalder det meget overraskende, at selskabets regnskab for 2020 er i særdeles stort plus. Faktisk viser regnskabet, at Lamborghini har lavet det største overskud nogensinde.


Trods over to måneders corona-nedlukning i 2020 og en lille nedgang i antallet af solgte biler samlet set, så er der altså flere sorte tal i regnskabet end forventet. Det er nemlig de dyrere og skræddersyede modeller, som har solgt rigtig godt.

Efterspørgslen på de specielle modeller er drevet af især Kina, som i dag er det italienske selskabs næstvigtigste marked. Det skriver Finans.dk. Det vigtigste marked er stadig USA, hvor der blev sejlet 2.224 biler til i 2020.


Og hvad er så den bedst sælgende Lamborghini-model? Det er ikke overraskende den nye Lamborghini Urus. Den står for hele 59 procent af det globale Lambo-salg. Det må betegnes som en vaskeægte cash cow.

Til spørgsmålet om, hvornår der kommer en elbil fra Lamborghini, svarer Stephan Winkelmann til BBC:

“Vi må også forudse en holdningsændring hos vores kunder og entusiaster. Lige nu er et meget afgørende øjeblik for supersportsvogne, hvor man virkelig skal sætte et aftryk på fremtiden.”

Foto: Lamborghini / PR
Lamborghini solgte 7.430 biler sidste år. Foto: Lamborghini / PR


Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk