Triumf: Dansker er den første kvinde på VM-podie for sportsvogne

Foto: Iron Lynx

Danske Michelle Gatting stod sammen med Iron Lynx-holdet næstøverst på skamlen efter 6-timers WEC-løbet på Monza i Italien.

Det kan godt kategoriseres som en sejr på hjemmebanesejr, som danske Michelle Gatting og de øvrige kørere i Iron Lynx Ferrari 488 GTE kørte hjem under 6 timers-løbet på Monza-banen i Italien.

Her har Iron Lynx nemlig hjemme. Og ikke bare det. Bilen, som Gatting deler med Sarah Bovy og Rahel Frey kørte sig til en pole position før løbsstart. Det er første gang i historien, at det sker med en besætning af udelukkende kvindelige racerkører.

Førte i 5 ud af 6 timer
En uheldig safety car-periode betød, at kvinderne tabte den generelle føring efter fem af de i alt seks timer. Og det er Gatting brandærgerlig over.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Vi vidste, vi havde bilen til at vinde, skriver hun på Facebook.

Det ændrer dog ikke på, at kvinderne kørte Ferrari #85 til en flot andenplads, da det ternede flag faldt. Det er – også – første gang, at det sker for et rent kvindehold!

Ses vi til Auto Show?


 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk