Trist tendens breder sig – denne type biltyveri er voldsomt populær

Foto: Jakob Owens

Det er dyrt nok at være bilejer i Danmark, og nu oplever flere og flere bilister, at de ikke kan have deres biler i fred. Særligt én vare er populær blandt de langfingrede. 

Det er ikke kun rasende aktivister der i løbet af året har gjort livet surt for danske bilejere. Over hele landet modtager politiet anmeldelser fra bilister, der i ly af natten har fået stjålet katalysatorer fra deres biler.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

I Kolding skete det eksempelvis flere gange på samme uge, at bilister i byen kom ud til biler, hvor katalysatoren var forsvundet. Og det er rigtig surt at opdage. For på grund af brugen af ædelmetaller i katalysatoren er delen ofte meget dyr at erstatte. Regningen for en ny katalysator kan nemt løbe op i flere tusinde kroner.

Hos Sydøstjyllands Politi har man bemærket, at tyveriformen – der før oftest ramte bilforhandlerne – nu også gør ud over privatpersoner. Og det er slet ikke sikkert, at forsikringsselskaberne vil dække udgiften til en ny katalysator.

Det oplevede en tysker, som i marts i år fik stjålet en katalysator på en Range Rover, da bilen stod parkeret i et parkeringshus. Det skriver Ugenavisen.dk.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

En aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået fra syv af landets i alt 12 politikredse, viser, at antallet af katalysatortyverier desværre er stødt stigende. Værst står det til i Sydøstjylland, hvor politiet fra 1. januar t.o.m 22. september i år har modtaget 73 anmeldelser om stjålne katalysatorer.

Sådan fordeler antallet af anmeldelser sig:
Sådan fordeler antallet af anmeldelser sig:
Sydøstjyllands Politi: 73
Østjyllands Politi: 43
Københavns Vestegns Politi: 24
Midt- og Vestsjællands Politi: 24
Midt- og Vestjyllands Politi: 20
Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi: 15
Bornholms Politi: 0
Kilde: Ekstra Bladets aktindsigt
Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk