Travl weekend: Over 350 bilister sigtet ved ulovlig gaderæs

Flere steder i landet brød bilister, der var samlet til ulovligt gaderæs, det gældende forsamlingforbud.

Både i Padborg og i Københavnbydelen Ishøj havde politiet de store bøddeblokke fremme i løbet af den forgangene weekend. I disse to byer skrev politiet nemlig mere end 350 bilister for at bryde det gældende forsamlingsforbud, da de var samlet til ulovligt gaderæs.

Alene i et industriområde i Ishøj er 216 personer blevet sigtet, det skriver DR.

Aktionen lørdag aften var en målrettet indstats fra flere af landets politikredse, og i hovedstadsområdet deltog politifolk fra Midt- og Vestsjællands Politi, Nordsjællands Politi, Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi.


LÆS OGSÅ: Nu falder hammeren – Nu koster dette i trafikken en bøde

– Vi samarbejder om problemstillingen. Mange af de her personer kører rundt mellem kredsene, og så når politiet når frem, så rykker de videre til en anden kreds, fortæller vagtchef Henrik Jørgensen fra Midt- og Vestsjællands Politi natten til søndag.

Forsamlingsforbuddet betyder, at man ikke må samles mere end 50 personer ad gangen på det samme sted. Gør man alligevel det, løber bøden op i 2.500 kr. pr. næse.


Lørdagens indsats var dog ikke politiets eneste. Også i Roskilde måtte ordensmagten rykke ud. Det var fredag nat, hvor mere end 180 personer overtrådte forsamlingsforbuddet.