Travl fredag: Her har politiet uddelt 168 klip


Siden oktober sidste år har Østjyllands Politis færdselsafdeling haft særligt fokus på trafikken i det vestlige Aarhus. I weekenden fald endnu flere fartsyndere i nettet.

Der kørers for stærkt i det vestlige Aarhus. Derfor har Østjyllands Politi siden oktober sidste år haft særligt fokus på bydelen.

Det har givet en del sager, hvilket alene fredagens bødeskrivelser vidner om. Det er dog primært høj hastighed, bilisterne i det østjyske bliver sigtet for.


I weekenden mistede en bilist da også kørekortet, da vedkommende kom blæsende ad Ringvejen, der er 70-zone, med 122 km/t, fremgår det af døgnrapporten.

Da politiet fik stoppet bilisten, viste det sig at være en mand, der i forvejen havde tre klip og en betinget frakendelse hængende over hovedet. Derfor kan han nu se frem til en ubetinget frakendelse.

43 sigtede om 49 sigtelser
Samlet set gav fredagens færdselsindsats på Ringvejen 49 sigtelser fordelt på 43 sigtede. Blandt sagerne kan nævnes:

10 x hastighed til klip i kørekortet
4 x ulovlig overhaling til klip i kørekortet
3 x narkokørsel
3 x besiddelse af narkotika
3 x kørsel i frakendelsestiden
2 x hastighed til betinget frakendelse af kørekortet
2 x kørsel frem for rødt lys
1 x barn ej fastspændt
1 x brug af håndholdt mobiltelefon

Dertil skal lægges 21 andre færdselsrelaterede sager om manglende brug af sikkerhedssele, manglende tegngivning og andre bødesager for overtrædelse af færdselsloven.

I alt har indsatsen betydet 115 kontroller i Aarhus siden oktober 2020. Det har indtil nu givet 605 sager, hvoraf de 168 har ført til klip i kørekort.

På samme strækning er 116 bilister i det tidsrum sigtet for at køre for stærkt, mens 17 personer har mistet kørekortet betinget.

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk