Traktor beslaglagt efter spritkørsel

Torsdag blev en mand i 60'erne anholdt og sigtet for spritkørsel. Samtidig hentede politiet mandens traktor på en blokvogn.
Foto: Nathan Lugo

Torsdag blev en mand i 60’erne anholdt og sigtet for spritkørsel. Samtidig hentede politiet mandens traktor på en blokvogn.

Selv om man næppe bryder nogle hastighedsgrænser, skal man stadig følge loven. Færdselsloven forstås. Det blæste en traktorfører fra Mørkøv dog på torsdag aften.

Her havde han med sin noget sligende kørsel nær ramt det vidende, som også tippede ordensmagten, om at noget var helt galt.Det skriver TV2 Øst.

Anmelderen, en 33-årig mand, måtte trække ud i rabatten for at undgå sammenstødet med den modkørende traktor. Og det var her, manden fik mistanke til, at noget kunne være galt. Bilisten bestemte sig derfor til at følge efter traktoren, som stoppede på en nærliggende gård.

LÆS OGSÅ: Skidestiv viceborgmester anholdt – bilen er beslaglagt

Omkring kl. 18.09 ankom en patruljevogn til gården, hvor man fandt traktorføreren – en mand i 60’erne – i mildest talt noget bedugget tilstand. Det viste sig desuden, at manden ikke havde noget kørekort. Det var blevet inddraget i forbindelse med en tidligere sag om spirituskørsel.

– Det er på grund af gentagende overtrædelser af færdselsloven, at vi inddrager traktoren. Han er altså ikke sigtet for vanvidskørsel, forklarer Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi ifølge TV2 Øst.

Tages man uden kørekort bag rattet af et køretøj tre gange inden for tre år, kan politiet helt lovligt beslaglægge køretøjet. Det gælder altså også traktorer. I tilfældet her blev traktoren da også hentet på en blokvogn, og den er nu i politiets varetægt, skriver mediet.

Først når resultatet af den blodprøve, som traktorføreren fik taget, er klar, kan politiet afgøre, hvad manden kan straffes for.

En domstol skal desuden tage stilling til, om staten kan konfiskere traktorenBoosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk