Tragisk – tilbagekaldt airbag slår igen bilist ihjel

Foto: Nadine Shaabana

Det bringer antallet af dødsfald på grund af den defekte airbag op på 19.

I USA har nu i alt 19 bilister mistet livet på grund af en defekt airbag fra Takata. Det seneste offer er en bare 23-årig mand. Han mistede i sidste måned livet i by i staten Florida. Det skriver nyhedsbureauet AP.

AP citerer det lokale politi, der oplyser, at den 23-årige blot var involveret i et mindre uheld. Noget der under normale omstændigheder ikke ville have haft dødelig udgang. Men sådan gik det altså ikke for den unge bilist.

Ved sammenstødet eksploderede airbag i den 23-åriges Ford Ranger fra 2006 på sådan en måde, at metalsplinter spredte sig i kabinen. Og det døde manden af. Med mandens død har defekte Takata airbags nu slået 19 amerikanere ihjel, mens tallet på verdensplan er 28 dødsfald.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
De amerikanske trafiksikkerheds-myndigheder har allerede advaret mod visse biler med den omtalte type airbag. Ligesom både Ford og Mazda, der har modeller udstyret med airbaggen, allerede har advaret ejerne mod at køre i bilerne, indtil airbaggen er skiftet ud.

Herhjemme har Takata-sagen også spøgt. Og det endda af flere omgange. Både Nissan, BMW og Honda har tilbagekaldt danske biler på grund af defekte airbags. Airbags-sagen førte i 2017 desuden til at Takata, der er et japansk firma, opgav at drive forretningen videre.

Ses vi til Auto Show?


Efter konkursen blev resterne af Takata overtaget et amerikansk selskab med kinesiske ejere. Firmaet hedder i dag Joyson Safety Systems.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk