Træt af hensynsløs kørsel – sætter falske fotofælder op

Foto: Denny Muller

Indbyggerne er blevet så trætte af hensynsløs kørsel, at de nu sætter falske fotofælder op i området for at få hastigheden ned.

I den engelske landsby Shurdington er de trætte. Trætte af at der bliver kørt for stærkt. Ifølge beboerne er det mere reglen end undtagelsen, at hastigheden er over 130 km/t. Den højst tilladte hastighed i England er i øvrigt 110 km/t.

I selve byen Shurdington er hastighedsgrænsen 50 km/t. Så nu har beboerne i Shurdington sat fotofælder op.

Altså attrapper. For bilisterne, der kører forbi, bliver hverken blitzet eller får bøder, hvis/når det går for stærkt. Alligevel håber indbyggerne i byen, at de falske fotofælder kan have en afskrækkende virkning. Eller at ‘kameraerne’ i det mindste får bilisterne til at sætte farten ned. Det skriver The Sun.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og det ser faktisk ud til at virke. Ifølge The Sun har indbyggerne allerede bemærket, at hastigheden er lavere, end før de falske fotofælder blev sat op.

De falske fotofælder er egentlig bare skotøjsæsker, som indbyggerne har malet skåret runde huller i, så de kasserne af pap ligner den ægte vare. Hos det lokale politi har man bemærket befolkningens træk mod de hurtige bilister.

Og selvom politiet ikke ligefrem hylder fremgangsmåden, sætter de pris på, at indbyggerne i landsbyen forsøger at gøre noget ved problemet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk