Toyota viser 30 nye modeller på én gang


Frem mod 2030 vil japanerne sende hele 30 nye elbiler på vejene. Alligevel er strøm ikke hele løsningen, mener Toyota.

Toyota har flere gange understreget, at de ikke mener, at elbiler er hele løsningen, når det kommer til fremtidens transport. Eksempelvis har japanerne for kort tid siden vist, at man kan få en forbrændingsmotor til at køre på brint.

Alligevel fortæller japanerne nu, at man inden 2030 vil have lanceret intet mindre end 30 nye elbiler. Andelen af modeller skal fordeles mellem Toyota selv og så luksusdivisionen Lexus.

Toyota bZ4X er den første egentlige elbil fra japanerne

Den første bliver en Toyota med navnet bZ4X, som vi allerede ved hvordan ser ud. Siden følger endnu en SUV i mellemstørrelse og derefter en lidt mindre.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:bZ4x præsenteres i Danmark til næste år, de danske priser er dog fortsat ukendt.

Nej tak til en verden kun med elbiler
Og selvom det med udmeldingen om 30 nye elbiler grangiveligt ligner, at Toyota overgiver sig helt til elbilen, skal nyheden på ingen måde forstås sådan, understreger japanerne.

Mærket vil nemlig ikke ses som en elbilsproducent. I hvert fald ikke udelukkende.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

– Vi vil ikke ses som værende et elbilmærke, men som værende et CO2-neutralt firma, lød det således for nyligt fra viceformand i Toyota, Shigeru Hayakawa, i et interview med Reuters.

Alligevel har Toyota allerede sat, hvad der svarer til 230 milliarder kroner af til udviklingen af batteriteknologi og elbiler frem mod 2030.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se nogle af de mange nye biler

Reklame-video:


Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk