Toyota tvunget til at tilbagekalde nye biler – hjulene kan falde af

Foto: Christina Telep

Både Toyota og Subaru må tilbagekalde biler, som kun har været på markedet i to måneder.

Toyota håber – som mange andre bilproducenter – at slå Tesla af elbilstronen. For japanerne er det blevet lidt sværere. Mærket er blevet tvunget til at tilbagekalde 2.700 eksemplarer af den nye elbil bZ4X. Det er ellers bare to måneder siden, at Toyota sendte bilen på gaden.

Det sker, fordi man frygter, at hjulene kan falde af bilerne. Det skriver Reuters.

Ifølge Toyota er det ikke alle bZ4X der bliver tilbagekaldt. Men Toyota vil omvendt heller ikke oplyse, hvor mange biler man har produceret. Subaru Solterra, der er søstermodel til Toyota’en, er også blevet beordret tilbagekaldt. Subaru har bedt om at få 2.600 af bilerne igen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ifølge de japanske sikkerhedsmyndigheder kan ‘skrape drej på rattet og hårde opbremsninger’ føre til, at hjulboltene på bilmodellen rive sig løs. Tilbagekaldelsen har ført til et fald i aktiekursen for begge selskaber. Subaru er med et tab på 5 procent hårdest ramt. Mens Toyota kan notere en nedgang på 1,6 procent.

Det er den nye Toyota Bz4X, og søsterbilen fra Subaru, som er tilbagekaldt. Hjulene kan falde af. Foto: Toyota
Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk