Toyota tror på det – tester Corolla som forbrænder brint

BMW har allerede sat gang i en lille produktion af brintbiler – Toyota tester også løs med brændstoffet.

Toyotas nye Corolla Cross forbrænder brint. Dermed adskiller den sig fra mærket anden brintbil Mirai, hvor ejerne skal fylde brint på en brændselscelle som omdanner brinten til strøm.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Den nye Corolla Cross er stadig kun et koncept. Men det betyder, at Toyota tester forbrændingen af brint i gadebiler. Tidligere har man gjort det i racerbiler. I dag mener Toyota, at man er nået ’40 procent af vejen mod en kommercialiseringen af biler som forbrænder brint’.

Og allerede nu mener japanerne, at den slags brintbiler kan tankes helt op på bare halvandet minut. At det er tilfældet, betyder dog ikke, at Toyota i fremtiden udelukkende vil sælge forbrændings-motoriserede brintbiler. For at nedbringe mærkets co2-aftryk udvikler man flere teknologier. De skal være uafhængige af infrastrukturen.

Næste skridt for brint-corollaen er en vintertest i hjemlandet. Toyota vil da heller ikke sige, om biler – der forbrænder brint – er fremtiden.

Reklameblok: 

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk