Toyota har købt en Honda NSX – skal på museum


Toyota er ikke blege for at anerkende godt håndværk – heller ikke selvom det kommer fra en konkurrerende kant. Derfor har man købt en Honda NSX. 

Faktisk står den knaldrøde Honda allerede på Toyotas fabriksmuseum i Japan. Og hvorfor så det spørger du måske?

Jo, Toyota anerkender fuldt ud håndværket bag NSX’eren. Faktisk så meget at man gerne vil have et eksemplar udstillet på fabriksmuseet i byen Nagakute en lille halv times kørsel fra selve Toyota City.

Det skriver museet på sin officelle Facebook-side.Hvis du forsat undrer dig lidt over, hvorfor Toyota har en Honda stående i den offentlige del af fabrikkens samling, så kan vi fortælle, at det faktisk ikke er første gang, Toyota henter en model fra et andet mærke ind til museet.

Biler fra hele verden
Skal vi blive ved Honda, så har Toyota allerede flere modeller fra konkurrenten stående. Heriblandt et eksemplar af Hondas blot anden produktions-bil – den lille roadster S500. Desuden finder du en N360 og én af de første Honda Civic på Toyotas museum i Japan.

Har du chancen for at besøge museet, vil du med andre ord ikke gå skuffet derfra. Toyota Automobile Museum er nemlig ikke kun en fejring af Japans bilindustri. Her står biler fra store dele af verden. Personbiler såvel som racerbiler.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk