Toyota GR 86 skifter navn… til GR86

I sidste øjeblik har Toyota givet efter. Derfor sletter man nu mellemrummet i modelnavnet på den lille sportsvogn.

I sidste øjeblik har Toyota givet efter. Derfor sletter man nu mellemrummet i modelnavnet på den lille sportsvogn.

Toyota har lavet, hvad man kan kalde en ændring i 11. time. Og faktisk er ændringen så lille, at man næsten ikke kan se den. Men den er der. Den lille sportscoupé hedder nu ikke længere GR 86 men GR86.

Ja, præcis. Toyota har slettet mellemrummet. Hvilket er ironisk. For hele pointen med at ændre navnet er at gøre bilen mere synlig. Toyotas kunder har nemlig klaget over, at det er besværligt at finde bilen online.

LÆS OGSÅ: TOYOTA SVÆRGER – VIL REDDE FORBRÆNDINGSMOTORENKritikken går også på, at folk ikke har kunnet finde bilen på de socialmedier. I hvert fald ikke hvis navnet skal skrives helt rigtigt – altså GR 86.

Og det tager japanerne altså nu konsekvensen af, og det lille mellemrum mellem bogstaverne og tallene er nu fortid. Således er “GR 86” til blevet “GR86”.

Bilen vil ligne sig selv 
I hvert fald på hjemmemarkedet i Japan. Men Carscoops skriver, at Toyota snart vil gøre det samme på nordamerikanske marked og det engelsk. Vi kan altså godt regne med, at Toyota vil gøre det samme på det europæiske fastland.

Navneændringen for ikke betydning for bilens udseende. I hvert fald ikke nu. Emblemerne vil stadig være ‘GR 86’. Det er altså kun måden, Toyota omtaler bilen, der nu ændrer sig.

Det hele skyldes, at det skal være nemmere at finde bilen på nettet.

– Vi vil gerne have, at folk nemt kan finde bilen, når de kigger på nettet, siger en talsmand fra Toyota til mediet.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk