Toyota genopliver Starlet-navnet

Fans af den oprindelige model skal dog ikke få armene for langt op over hovederne. 


Toyotas tunerafdeling Gazoo Racing har mere end én rallybil på programmet. Seneste skud genopliver Starlet-navnet som ellers ikke har været brugt siden 1999. Men nu er den her altså igen, Starlet’en. Bare ikke på offentlig vej.

Teknisk set er dog ikke meget Toyota over basisbilen som er en Suzuki Baleno med andet logo. Men når vi er i rallysportens verden, kan Toyota være ret ligeglade med gadebilen. Så under hjelmen ligger en to-liters turbobenziner med Motec-udstyring. Toyota vil ikke ud med, hvor mange hestekræfter bilen har. Men ifølge japanske medier skulle det tal være ‘godt over 200’.

Hestekræfterne går gennem en sekventiel gearkasse og direkte ud i et firehjulstræk. Den nye GR Starlet, som bilen retteligt hedder, har allerede kørt sit første rally. Det var i Sydafrika med to lokale rallymestre som kørebesætning.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Toyota Gazoo Racing SA (@tgrsouthafrica)

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk