Reklame:

Toyota får regning på 2 milliarder kroner

Japanerne betalte ikke, hvad de skulle. Men regningen slipper Toyota ikke for.

En thailandsk domstol er kommet frem til, at den lokale Toyota-importør skal have 10 milliarder bath svarende til 2 milliarder danske kroner op af lommerne. Pengene skal betales, fordi Toyota importerede bildele til landet med en særlig afgiftsfordel.

LÆS OGSÅ: Politiet – Sådan undgår du fartbøder

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Der er bare lige det problem, at de dele slet ikke er berettiget til afgiftsfordelen. Helt konkret importerede Toyota i Thailand dele til Prius-modeller i en periode mellem 2010 og 2012. Delenes værdi skulle der betales 80 procent afgift af. Toyota slap med 30.

Men den går altså ikke. Men det er sådan set ikke noget nyt. Det kom en thailandsk dommer allerede frem til i 2019. Toyota valgte dog at anke dommen. Spørgsmålet endte derfor helt i thaiernes svar på Højesteret. Det skriver Carscoops.

Bilen lever videre
Her faldt dommen dog ikke anderledes ud, og Toyota må derfor hoste op med ekstra penge i afgifter for dele, man har brugt til at samle Prius-modeller på Gateway-fabrikken i Thailand.

Hvad angår Prius, fortsætter Toyota produktionen. Milliardbøden til trods. Faktisk er modellen så populær, at en femte generation nærmer sig. Det betyder dog ikke, at bilen bliver elektrisk. I hvert fald ikke helt. I stedet bygger Toyota den nye Prius på samme platform som bruges til Corolla-modellen i Europa.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

På den måde kan Prius – som Toyota har solgt i millionvis – fortsætte som hybridbil. Toyota holder da også – sammen med BMW i øvrigt – fast i advarslen om, at det vil være forkert at forbyde fossil-bilen. Bl.a. har BMW’s øverste chef Oliver Zipse sagt, at det vil bringe ‘situationen ud af kontrol‘, hvis EU vælger at satse på elbilen ved at forbyde forbrændingsmotoren i nye biler.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?