Toyota dropper diesel i personbiler


Allerede fra i år drejer Toyota tændingsnøglen i ‘off’-position på dieselmotorer i mærkets personbiler 

Japans største bilfabrikant siger farvel til dieselolie som brændstof. I hvert i Europa hvor Toyota allerede fra 2018 vil udfase brugen af dieselmotorer i personbiler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I stedet vil Toyota satse endnu mere på sammenkoblingen af el og benzin. Japanerne har da også allerede siden 2015 solgt flere biler med hybrid-drivelinje end diesel. I 2017 solgte var fire ud af ti nye Toyota personbiler solgt på det europæriske marked hybridbiler – svarende til 406.000 biler.

STADIG DIESEL I VAREBILER
Toyota er dog ikke helt færdig med dieseldråberne. Varevogne og andre tungere køretøjer som Land Cruiser, Hilux og ProAce vil nemlig stadig kunne købes med dieselmotorens bundsolide moment.

Tilbage ved hybridteknologien. Her er Toyota snart klar med en ny 2-liters motor, der yder 178 hestekræfter. Første bil med denne motor bliver den næste generation af Corolla-afløseren, Auris.

Se vores reklamer:


 

 

 

 

Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk