Toyota bekræfter: Supra får manuelt gear


Efter år med spekulationer bekræfter Toyota endelig. Af alle steder kommer nyheden om Supra’eren med tre pedaler dog helt fra Australien.

Længe før Toyota sendte Supra Mk.5 på gaden, overvejede japanerne en model med manuelt gear. Det skete dog aldrig. I stedet valgte man at gå med den teknik, som også søsterbilen BMW Z4 er baseret på. Nemlig en tre-liters rækkesekser med otte-trins automatgear.

Men nu har piben endelig fået en anden lyd. Det bekræfter mærkets australske importør. I en erklæring gør importøren det klart, ‘at GR Supra snart vil kunne købes med en nyudviklet manuel gearkasse’. Det skriver importøren på sin Facebook-side.

Gearkassen er, siger importøren, designet til “at øge den dynamiske køreoplevelse og leve op til kravene fra puritanerne’. Hvad end det sidste så skal betyde. Toyota uddyber, at en manuel gearkasse og tre pedaler vil bidrage til Supra’erens sportslige DNA.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Som det er nu, begynder Toyota Supra Mk. 5 fra 1.047.980 kr. i Danmark. Altså hvis den skal have rækkesekser og 340 hestekræfter. Kan man nøjes med fire cylindre og en slagvolumen på 2.000 kubik, er vi nede i en frapris på 807.000 kr. Det vides ikke, om Toyotas danske importør føjer bilen med manuelt gear til modelprogrammet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk