Toyota bekræfter: Ny Yaris får kompressor og +200 hk

3465e835c0fe5f1b27c301f11be36586

Er Toyota vågnet af deres dvale? Tager ny 1.8 liters kompressor-Yaris med til Geneve Motorshow


I de sidste mange år har det være en tam fornemmelse at køre Toyota. Det er muligvis slut til marts. Her ligner det, at japanerne præsenterer noget af fordoms muskelkraft i Geneve. Ny Yaris udstyres med en fire cylinderede kompressormotor på 1,8 liter, lyder meldingen fra Autocar.

Samme medie mener at vide, at konstruktionen er god for mere end 205 hestekræfter. Det vil gøre japaneren til den mest potente sag i sin klasse. Bl.a. vil den nye hatchback-Toyota kunne presse den turbodrevne Ford Fiesta ST gevaldigt, hvis tallene er korrekte. I en sammenligning har Fiesta ST nemlig kun 180 hestekræfter at svare igen med.

f08a160840a669ba45330831e87c99e2 (1)
GRMN er nu ikke kun JDM
Yarisen får GRMN tilknyttet sit navn, hvilket står for Gazoo Racing Masters of Nurburgring. Det lyder mest af alt som et arkade-spil fra 80’erne, men Toyota har brugt betegnelsen på flere af de kraftigste ‘Japan Only’ (JDM,red.)-modeller siden engang i 1990’erne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det forlyder, at Yaris GRMN kun præsenteres som tredørs-udgave, når Toyota har den med på Geneve Motorshow til marts. Der er endnu ingen forlydender om antallet af newtonmeter. Men dem forventes der at være så mange af, at Yaris’en vil kunne klare 0-100 km/t i luftlaget omkring seks sekunder.

Skal det igen være sjovt og ikke bare fornuftigt at eje en Toyota? Vi håber.

Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk