Toyota: 66 procent tror, at en elbil har en forbrændingsmotor

Da Toyota bad en gruppe mennesker svarer på et ganske simpelt spørgsmål svarede 66 procent overraskende meget forkert.

Da Toyota bad en gruppe mennesker svarer på et ganske simpelt spørgsmål svarede 66 procent overraskende meget forkert.

Som det ser ud nu, kommer elbilerne i stadig større antal ud på vejene. Hvad enten vi vil det eller ej. Eller om det rent faktisk gavner miljø.

Nå, men altså. I 2019 stillede Toyota en række forbruger et uhyrligt simpelt spørgsmål – nemlig: Har en BEV –  Battery Electric Vehicle (altså en ren elbil, red.) en forbrændingsmotor?

LÆS OGSÅ: TOYOTA SVÆRGER – VIL REDDE FORBRÆNDINGSMOTORENJa eller nej?

Under fabrikkens netop afholdte E-volution event afslørede japanerne, hvad folk havde svaret. Overraskende nok svarede hele 66 procent, altså et pænt stort flertal, at ja – elbilen har en forbrændingsmotor.

Svaret var det samme et år senere
Det ved du, kære læser, selvfølgelig godt er noget vrøvl. Ikke desto mindre var det, hvad folk svarede, da Toyota spurgte.

Grafik: Toyota

Skræmmende nok var resultatet det samme, da Toyota stillede nøjagtig det samme spørgsmål et år senere. I forbindelse med at Toyota afslørede den skræmmende statistik, sagde japanerne derfor også, at man nu vil gøre endnu mere for at skære de forskellige biltyper ud i pap for forbrugerne. Således at der ikke opstår misforståelse.

For nej, en elbil er ikke det samme som en plugin-hybrid, en hybrid eller en brintbil – og hvad vi nu ellers har af mere eller mindre elektriske køretøjer.

Det er for den sags skyld heller ikke nødvendigt at lade en hybridbil. Det er slet ikke sikkert, den har et egentlig ladestik.

Men det tror mange altså stadig…

Grafik: Toyota


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk