Toto Wolf: Schumacher kan være den eneste Hamilton-afløser

Foto: Mercedes-AMG F1

Han er egentlig på kontrakt med Haas og i stalden hos Ferrari som juniorkører. Men også for Mercedes kan Mick Schumacher være eneste alternativ. 

Mick Schumacher har ikke rigtig fået gang i sin Formel 1-karriere. I hvert fald ikke før nu, hvor både point og et enkelt løb med en bedre slutplacering end holdkammeraten Kevin Magnussen står på kontoen.

Alligevel har den 23-årige tysker et godt navn i Formel 1-feltet. Og det ikke bare på grund af sine familiære forbindelser. Han kan tilmed være eneste reelle alternativ til Lewis Hamilton, hvis/når den syvdobbelte verdensmester ikke er i Formel 1 længere.

Det fortalte Mercedes’ teamchef Toto Wolf allerede i et interview sidste år. I hvert fald fik Wolf sagt, at han sagtens kan se den dag for sig, hvor Mick Schumacher sidder i Mercedes-racer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Mick har helt sikkert potentialet til at sidde i en topbil og hvorfor ikke i en Mercedes, men han er nødt til at gå sine egne veje, slog Wolf sidste år fast over for tyske RTL og uddybede:

–  Først når en racerkører har erfaringen, ikke laver de store fejl længere og kan omsætte hastigheden (til resultater, red), kan han opnå den succes, som det kræver at sidde i en bil længst fremme i feltet.

Ses vi til Auto Show?


Hamiltons kontrakt med Mercedes løber til og med 2023. Og når 2024-sæsonen begynder, vil briten være fyldt 39. Omvendt forventes det, at Mick Schumacher forlænger med Haas. I hvert fald for 2023-sæsonen. Herfra er tyskerens fremtid i Formel 1 ukendt for alle andre end måske lige ham selv.

Hamilton har allerede indikeret, at han ikke bliver ‘som Fernando Alonso og Kimi Raikkonen’, der begge var at finde i Formel 1, efter de var fyldt 40. Alonso sidder for den sags skyld stadig i en Formel 1-racer. Han er i dag 40 år og dermed 2022-feltets ældste mand. Kimi Raikkonen var 42-årig gammel, da han lagde kørehandskerne på hylden hos Alfa Romeo sidste år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk