Top 10: Her er de mest stressende byer at køre bil i

Indiens hovedstad Mumbai er den absolut mest stressende by at køre bil i, viser ny undersøgelse
Foto: Burak Kebapci

Hvis du tror, den københavnske trafik er et mareridt, så kan du ifølge en engelsk undersøgelse godt tro om igen. 

København vil sætte hastighedsgrænsen ned til blot 30 kilometer i timen. Alligevel er den danske hovedstad ikke på listen over de ti mest stressende byer i verden for bilister.

Faktisk er København ikke engang i top 20. Det er London til gengæld. Altså ifølge det engelske site hiyacar. Faktisk placeres London – hvor hastigheden snart sættes ned til 24 km/t – på en ottende plads med en samlede score på 5 ud af 10. Jo højere tallet er, desto værre er det, at være bilist i den pågældende by.

Parkingsskader – og det der til tider er værre – er på det nærmeste daglig dag for bilisterne i verdens storbyer. Men hvor er det så egentlig værst at være bilist? Eller i hvert fald mest stressende.En halv million ulykker i snit
Svaret er Mumbai. Trafikken i Indien er da også decideret sindssyg. Det kan enhver, som har besøgt landet, skriver under på. Men hovedstaden er altså højdespringeren med en score på 7,4 i stressfaktor.

Tallene er sat sammen af en lang række faktorer som: vejenes tilstand, trafikkens tæthed, alternativer i form af offentlig transport og antallet af trafikulykker om året. I et land som Indien er i snit 472.000 trafikulykker om året!

DE TI MEST STRESSENDE BYER AT KØRE BIL I (PÅ EN SKALA FRA 1 TIL 10):

  1. Mumbai, Indien: 7.4
  2. Paris, Frankrig: 6.4
  3. Jakarta, Indonesien: 6.0
  4. Delhi, Indien: 5.9
  5. New York, USA: 5.6
  6. Kuala Lumpur, Malaysia: 5.3
  7. Nagoya, Japan: 5.1
  8. London, England: 5.0
  9. Mexico City, Mexico: 4.9
  10. Osaka, Japan: 4.9

Kilde: www.hiyacar.co.ukBoosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk