Top 10: Disse biler søger danskerne mest efter


Danskernes internet-vaner siger meget om dem. Bilisterne går heller ikke fri. Nu har et bureau set på, hvilke biler danskerne søger mest på i år. 

Indrømmet året 2022 er langt fra omme endnu. Alligevel mener en ny undersøgelse, som bureauet Bonzer står bag, at have fundet frem til, hvilke bilmodeller danskerne flest gange taster ind i Googles søgefelt.

Interessant nok viser undersøgelsen, at der ikke nødvendigvis er en sammenhæng mellem de biler, bilisterne søger efter, og det der holder i garagerne rundt omkring. I hvert fald ikke hvis vi sammenholder med listen over de mest solgte i biler fra sidste år.

Herhjemme solgte Volkswagen eksempelvis 19.153 biler i 2021. Men kun én Volkswagen er i danskernes top 10, når det kommer Google-søgninger. Og det bare på et hængende hår. Med 27.800 søgninger i snit udgør elbilen ID.4 listens bundprop.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Helt anderledes ser det ud for Kia, som med 9.180 nye biler på de danske veje sidste år ligger helt udenfor top 10 på listen over de meste solgte biler herhjemme. Okay, med en 11. plads klarer det koreanske mærke kun lige akkurat ikke det cut.

Til gengæld er modellen EV6 danskernes absolutte favoritbil. Altså hvis man kan gøre den slags op i googlesøgninger. En ting ser dog ud til at stå meget klart – danskerne søger generelt mest efter elbiler.

Faktisk er der kun to benzinbiler – nemlig Ford Mustang og Toyota Aygo – på listen. Diesel er der slet intet af. Resten kører på strøm.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Kilde: Bonzer.dk

Hva’ så med brugte biler?
Skal man tro danskernes google-adfærd, vil de helst købe og køre Volkswagen som brugtbil. Generelt er sjællænderne også gladest for at søge efter brugte biler. Lige bortset fra folk i København.

Ser man på et landsgennemsnit søger folk i hovedstaden nemlig langt mindre efter brugte biler. Men de, der gør, vil tilsyneladende hellere køre Peugeot end Audi. Færrest vil have noget med en brugt Seat gøre. Men ikke ret mange flere søger efter ‘brugt BMW’.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk