To ultrasjældne og 26 år gamle VW’er koster 330.000 kroner – HVER


Ordet “shooting brake ” i en bil-mæssig sammenhæng har eksisteret næsten lige så længe som bilen selv.

LÆS OGSÅ: VILD AUDI S8 “ABT” KLARER 320 PÅ TOPPEN

Volkswagen havde eksempelvis fat i den specielle udformningen i slut-firserne, da man i Wolfsburg slog stregerne til VW Corrado. For hvad måske kun ganske få ved, så blev der ved siden af 16v, G60 og VR6-varianterne af den tredørs coupé også udformet en shooting brake.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
boosted_nytbanner

Bilen blev ikke kun udformet på tegnebrættet, den blev også produceret. Ganske vist kun i to eksemplarer, men produceret blev den.

Det var det tyske firma Marold Automobili, der fik idéen til, hvad der skulle blive Magnum Sport Kombi. I den specielle Corrado lagde VW en firecylindret, G-ladet 1.8-liters motor med 158 hestekræfter.

Se vores reklamer:


LÆS OGSÅ: EMBLEM-QUIZ – KAN DU FÅ 10 RIGTIGE?

Egentlig var det meningen, at Magnum Sport Kombi skulle fremstilles i en begrænset produktionsperiode. Noget, som dog aldrig skete. I stedet blev det kun til de to prototyper, Marold Automobili udtænkte.

Heldigvis røg de to biler ikke på museum, så snart de var samlet færdig. I stedet er begge to her 26 år efter produktionsåret dukket op hos en forhandler i New York.
Sølle 13.429 kilometer siger speedometeret, at den ene bil har tilbagelagt. Den anden med BBS-look-fælge endnu mindre med beskedne 8.000 kilometer på tælleren.

KLIK OG SE FLERE BILLEDER AF DET ULTRASJÆLDNE KØRETØJ I GALLEREIT HERUNDER

 

Via luxsport
Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk