To ‘ulovlige’ Skylines taget i tolden – bilerne blev IKKE knust

Ifølge indonesisk lov er det strengt forbudt at importere brugte biler til landet. Så da to Nissan Skyline GT-R dukkede op, tog tolderne sig af dem. Heldigvis kærligt.


Når det kommer til skrækhistorier om ulovligt importerede biler, har der været rigeligt at skrive om de seneste par år. Eksempelvis blev en hvid Nissan Skyline R33 GT-R tilbage i 2017 fundet og beslaglagt af de amerikanske toldmyndigheder.

Nu er noget lignende sket med hele to Skylines i Indonesien. Med modsat bilen på amerikansk jord riskerede de to biler ikke at blive knust af en skrothandler. Manden, som importerede bilerne til Indonesien, ser godt nok ikke sine biler igen. Men myndighederne har heller ikke knust dem.

Heller ikke selvom det faktisk er ulovligt at importere brugte biler til landet. I stedet valgte myndighederne tilbage i oktober sidste år at bortauktionere bilerne. Og det faktisk for en slik. Det skriver det lokale medie AutoFun.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: Sådan har du ALDRIG set en Nissan Skyline GT-R før

Mindstebuddet for den hvide R33 GT-R lød på 190 millioner rupiah. Og det kan umiddelbart lyde af meget. Men omregnet til danske kroner er det faktisk bare 92.000 kroner. Den ligeledes hvide R34’er havde også en mindstpris – nemlig 212 millioner rupiah. Lige knap 99.000 danske kroner.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Der endte prisen ikke. Ifølge Sindnews.com endte bilerne med at koste milliarder. Altså i den lokale valuta. R34’eren blev solgt for, hvad der svarer til 1,2 millioner danske kroner. Mens den ældre R33 GT-R gik for 870.000 danske kroner.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilerne

Artikler og reklamelinks:
1
2
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk