To dræbt – spøgelsesbilist ramte modkørende på motorvej


Hvordan en 41-årig mandlig bilist kom den gale vej ud på motorvejen, er endnu uvist.

Tirsdag aften omkring klokken 22 i denne uge fik Østjyllands Politi en anmeldelse om en voldsom ulykke på Herningmotorvejen i østgående retning ved Harlev, fremgår det af døgnrapporten.

Her var en 41-årig mandlig bilist kommet ud på motorvejen i den vestgående – og altså i denne sammenhæng forkerte – retning. Og det desværre med dødelig udgang, da han med høj fart kørte frontalt ind i en anden bil.

I den bil sad en 36-årig mand, som ved sammenstødet afgik ved døden. Imidlertid fortsatte den 41-åriges bil over autoværnet på midten af vejen, før han blev ramt af endnu en bil.Her sad en 49-årig kvinde bag rattet, som trods det at hendes bil fik skader ikke selv kom noget til.

Det stod straks værre til med spøgelsesbilisten. Da ambulancer og redningsfolk nåede frem blev han erklæret død

Fik besked 5 minutter før
Motorvejsstrækning blev i forbindelse med undersøgelser efter ulykken lukket, og først klokken 03.15 kunne man igen åbne for den øvrige trafik, meddeler Østjyllands Politi.

Ordensmagten skal nu i gang med yderligere undersøgelser, der skal fastslå, om nogle af de afdøde var påvirket. En normal procedure i forbindelse med trafikdrab.

Politiet kan endnu ikke sige noget om, hvor længe den 41-årige mand kørte mod færdselsretningen.

Til TV2 oplyser pressevagten ved Østjyllands Politi, at man fik den første anmeldelse om spøgelsesbilistens færden på Herningmotorvejen fem minutter før, at ulykken skete.

De pårørende er underettet.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk