Han tjener millioner på at advare dig om fotovogne

foto: politi.dk

Det sparer dig potientielt set for en heftig bøde. Men trafikalarmer er også en god forretning, viser danske Ooonos seneste regnskab.

Den er fast inventar i rigtig mange biler med danske nummerplader efterhånden. Og så er den lille Ooono-alarm, der advarer om både trafikulykker, fartkontroller og fotovogne, en god forretning.

Det viser selskabets seneste regnskab. Efter flere års underskud kom der i 2020 sorte tal på bundlinjen, og det blev mangedoblet sidste år. Ooono A/S, der er stiftet af Kristian Walther Øyrabø i 2017, tjente sidste år 7,4 millioner kr. efter skat. I 2020 var det tal ‘kun’ 1,5 millioner kr., skriver finans.dk. Selskabets bruttofortjeneste løber op i 24,7 millioner kr.

Kristian Walther Øyrabø ejer i øvrigt stadig mellem 50 og 66 procent af virksomheden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Selskabet, der blandt andet har den kendte iværksætter Jesper Buch med på investorsiden, har dog flere planer. Flere lande skal nemlig med på Ooono-kortet i løbet af de kommende år.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk