Tips til når du skal sælge din bil

Tips til når du skal sælge din bil

Dette indhold er sponsoreret.

Når man sælger sin bil kan det både foregå privat og hos en bilforhandler. Hvis man har valgt at sælge sin bil privat og derfor f.eks. har slået en annonce op på den blå avis, kan der være en chance for, at man bliver kontaktet af en bilforhandler eller bil mæglere, som ønsker at sælge bilen for dig.

Hvad man lader en bilforhandler sælge en bil for sig, kaldes handlen for kommissionssalg. Denne form for salg frarådes generelt, da fordelen ligger hos forhandleren, da de ikke er forpligtede. Man kan vælge at sælge sin bil på flere forskellige måder, og det er et individuelt, hvilken måde, der passer en bedst.

Når du har solgt bilen til en køber skal bilen omregistreres. Dette er sikrest at gøre sammen køber og ejer. Når man har omregistreret bilen, vil registreringsattesten komme med posten.

Det skal du huske før du sælger din bil

Der er selvfølgelig nogle ting man skal huske, og ting man skal tage højde for, før man vælger at sælge sin bil. Når du er bilsælgeren, der skal sælge bilen til en privat ejer, er det før det første vigtigt at tjekke, om køberen overhovedet har kørekort. Dette er især vigtigt i forbindelse med prøvekørsel af bilen, som køben i øvrigt ikke bør køre alene.

Det er dig som sælger, der får en bøde, hvis du overdrager bilen til en person uden kørekort. Man overtræder færdselsloven, hvis man overlader bilen til en person uden et gyldigt kørekort. Man bør også først overdrage bilen og registreringsattesten når man har modtaget en form for betaling af køberen. Til sidst skal bilen omregistreres til den nye ejer.

Det kan være en fordel for både den nuværende ejer og køberen at lave en slutseddel, hvori alle aftaler er noteret. Det kan være en fordel eftersom du private, der forhandler biler ikke er omfattet af købelovens regler omkring forbrugerkøb.

Det kan du få for din bil

Inden man sælger sin bil skal man selv have en fornemmelse for, hvor meget bilen er værd. Her skal man tage hensyn til det antal kilometer bilen har kørt, fordi det kan have indflydelse på bilens tilstand. Man skal tage hensyn til, hvor gammel bilen er, og hvor godt den er blevet vedligeholdt gennem tiden. Naturligvis skal man også vide hvilket mærke bilen har,  i forhold til hvor dyrt mærket normalt er, samt hvilken model bilen er. Noget af det vigtigste er også bilens nuværende tilstand. Jo bedre bilens stand er, jo højere en pris kan man sælge bilen til.

Sådan kan du sælge din bil i en fart

En af de nemmeste måder, man kan sælge sin bil på er at sælge bilen til en forhandler, så så på en måde sælger bilen for dig. Denne forhandler vil ofte have en form for kampagner, hvilket kan øge hastigheden for salget af bilen. Der er ikke nogen direkte måde, hvorpå du kan sælg din bil hurtigt. En hurtig måde man kan sælge sin bil på kan være, hvis man allerede personligt kender en potentielt køber. Når man kender køberen personligt er det ofte nemmere i forhold til prøvekørsler og bestemmelse af prisen. Det er dog ikke garanteret, at det af denne grund vil gå hurtigere.

Hvis man har sat en annonce i den blå avis, og man har sat bilen til en rigtig god pris, vil den være meget attraktiv, hvilket kan gøre, at salget vil gå hurtigere eftersom prisen gør den eftertragtet.

Salg af bil på bilauktion

Man kan også vælge at sælge sin bil gennem auktion. Dette kan både foregå i virkeligheden, hvor både du og de eventuelle købere er til stede, eller online. På en auktion er der større chance for at kunne sælge bilen til en bedre pris end hvis man bare solgte den til en enkelt forhandler eller køber.

For at kunne sælge sin bil på auktion bør man have en god forstand på brugte biler generelt. Bilauktioner kan være meget komplicerede, og det er derfor vigtigt at sætte sig ind i det, hvis det er denne måde, man ønsker at sælge sin bil på. Det er også vigtigt at have kendskab til priser på brugte biler, så man ikke risikerer at komme til at sælge sin bil til en meget lavere pris, end hvad man kunne sælge den til.

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk