Tilbagekalder 634.000 biler – brændstof kan futte bilerne af

Sprækker i brændstofslanger kan antænde biler – derfor tilbagekalder Ford nu mere end en halv million biler på verdensplan.

Der sker fejl. Også i bilindustrien hvor der hvert år tilbagekaldes millionvis af biler. Enten for at forhindre potentielle fejl eller for at rette egentlige fejl. Nu er det sket for Ford.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Denne gang skal 634.000 biler på verdensplan forbi et værksted. Heraf 520.000 biler i USA. Det oplyser Ford i en pressemeddelelse.

Det er sprækker i brændstofslanger, der nu er anledningen til, at de mange hundredetusinde biler kaldes tilbage. På grund af de dårlige slanger kan den brændbare væske flyde ud på varme overflader og starte en brand i motoren.

Ford er i vanskeligheder. For når det kommer til at levere eksemplarer af den nye Bronco-model, kan man ikke følge med. Derfor beder fabrikken nu sine forhandlere gå alternativt til værks.

Reklameblok:Ifølge CNN er Ford indtil videre bekendt med 20 tilfælde af disse brande. Bilmærket noterer sig samtidig, at det er den faceliftet Escape-model og den helt nye Bronco som er ramt af problemet. Det er ikke mere end et par måneder siden, at den danske importør kunne fortælle, at Bronco også kommer til Danmark. Det sker næste år.

Bilmærket vurderer, at under 1 procent af de tilbagekaldte biler kører rundt med de dårlige brændstofslanger. Men tilbagekaldes skal bilerne altså. Størstedelen af de biler, som Ford nu tilbagekalder, var også på værksted i marts. Dengang også på grund af risiko for brand i bilerne.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk