Tilbagekalder de samme 1,3 millioner biler… igen!

Det er nu anden gang, at mærke må tilbagekalde de mange biler. Endda på grund af den samme fejl.

Bilfabrikker laver også fejl. Og det er ikke altid, det lykkedes at rette op på problemet. I hvert fald ikke i første omgang. Noget Ford må erkende.

De amerikanske trafiksikkerheds-myndigheder National Highway Traffic Safety Administration, der hører under landets transportministerium, skriver, at Ford igen må tilbagekalde 1,3 mio. biler på det nordamerikanske marked. Bilerne bøvler med bremserne.

Reklameblok:LÆS OGSÅ: 342 bilister blitzet af samme fotovogn – alle har SAMME problem

Helt konkret er der risiko for læk på bremseslanger i modellerne Ford Fusion ( den amerikanske udgave af Mondeo) og Lincoln MKZ. Alle biler er bygget mellem 2013 og 2018. Samme problem havde Ford så sent som i august sidste år.

Her blev mærket tvunget til at tilbagekalde 1,7 mio. biler. Altså for at se om en lignende række reparationer fra 2020 var udført korrekt. Men fejlen spøger altså stadig. Ford har da også allerede erkendt, at man kender til én ulykke på grund af de defekte bremseslanger.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Samtidig siger Ford dog, at ulykken ikke kostede liv. Dødsulykke eller ej så begynder Ford at tilbagekalde biler i begyndelsen af april. De problematiske bremser, siger mærket, skyldes en produktionsfejl hos en mexicansk underleverandør.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk