Amok til teoriprøve – prøvesagkyndig overfaldet

En 33-årig mand gik amok, da han tidligere i år ikke kunne fremvise et gyldigt coronapas i forbindelse med en teoriprøve.
Foto: Rigspolitiet

En 33-årig mand gik amok, da han tidligere i år ikke kunne fremvise et gyldigt coronapas i forbindelse med en teoriprøve.

Teoriprøven er for mange den sidste store udfordring inden selve køreprøven. For en 33-årig mand fra Næstved slog det dog klik, allerede inden havde fik demonstreret sin viden om ubetinget vigepligt og hastighedsgrænser.

Ifølge anklagemyndigheden endte teoriprøven lige pludselig i vold, da den 33-årige mistede besindelsen og gik amok på den prøvesagkyndige, som han slog i hovedet og tog kvælertag på.

Det viser anklageskriftet, som BT har fået aktindsigt i.Kørte bil uden kørekort
Den var den prøvesagkyndige, som sørgede for, at eleven blev anholdt. Den 33-årige er sigtet for at køre bil uden kørekort både før og efter overfaldet på den prøvesagkyndige. Den ene af gangene blev han desuden fundet i besiddelse af bevidsthedspåvirkende medicinske stof Clonazepam, som han ikke kunne fremvise en recept på.

Derfor er en af sigtelserne mod ham også overtrædelse af loven om euforiserende stoffer. I samme ombæring blev manden testet positiv for hash.

Dermed venter en hel række anklagepunkter på manden, når sagen skal for Retten i midten af denne måned. Sagen skal køre som en domsmandssag, hvilket indikerer at den 33-årige nægter sig skyldig.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk