Tidligere VM-vinder: “Han kan allerede være færdig i Formel 1”

Foto: Mercedes AMG F1

Han har endnu ikke kørt sit første løb i Formel 1. Men Oscar Pisastri kan allerede være en færdig mand i motorsportens kongeklasse, mener Nico Rosberg.

I dag kom det frem, at Nicolas Latifi mister sit sæde hos Williams fra næste sæsonen. Men canadieren er ikke den eneste, som meget snart kan være fortid. Det mener i hvert fald verdensmesteren fra 2016 Nico Rosberg, da han talte med Sky Sports om McLarens seneste signing.

Oscar Piastri afløser den fyrede landsmand Daniel Ricciardo. Men hvis ikke den unge australier passer godt på, og kører sin racer til det absolut yderste, kan han lige så hurtigt være en færdig mand i Formel 1-feltet.

LÆS OGSÅ: Lewis Hamilton har skiftet mening

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og hvorfor så det? Jo, konkurrencen er sindssygt hård, understreger Rosberg med henvisning til Ricciardos fyring tidligere på sæsonen. Med 8 løbs-sejre i Formel 1 er den 33-årige honey badger ikke hr. hvem som helst i motorsportens fineste selskab.

Han kan allerede være færdig
Men det er altså ikke nok for McLaren. Og det samme kan meget hurtigt blive tilfældet for Piastri, hvis absolut hårdeste konkurrent er den umiddelbare grund til Riccardos fyring. Nemlig teamkollegaen Lando Norris.

McLaren mener tilsyneladende ikke, de to kan måle sig med hinanden. Og Piastri får mere snor, selvom han er helt ny i Formel 1-sammenhæng, mener Rosberg.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Lando (Norris, red.) har format som en verdensmester. Hvilket han også har potentiale til at blive. Og det bliver mere end svært for Piastri at køre ud og gøre et bedre stykke arbejde end Daniel (Ricciardo, red.).

Selv anerkender Oscar Piastri, at der venter ham noget af en udfordring. Omvendt ser den unge australier McLaren som det perfekte udgangspunkt for at få sparket Formel 1-karrieren i gang.

– Jeg ved, at det bliver en udfordring, men jeg føler, at McLaren er det rigtige sted for mig at starte tilværelsen i Formel 1. Jeg er super spændt på at komme i gang, siger Piastri som kører sit første Formel 1-løb i Bahrain til marts næste år. Riccardo har på tidspunktet for denne artikels publicering endnu ikke fundet en ny arbejdsgiver.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk