Reklame:

Tidligere verdensmester er brutalt ærlig om Williams-kører

Efter Italiens grand prix, hvor Nicholas Latifi blev sat til vægs af en rookie i søsterbilen, ligger verdensmesteren fra 1996 ikke fingre imellem. 

Nicholas Latifi har siddet i en Formel 1-bil siden 2022. Det er blevet til 55 grandprixer i en Williams-racer. Bedste resultatet for canadieren er en 7. plads. Og selvom Latifi er en sympatisk fyr, er det bare ikke godt nok. Det mener i hvert fald Damon Hill som vandt Formel 1-mesterskabet i 1996.

Og særligt set i lyset af weekendens grand prix, hvor Latifi fik baghjul af Alex Albon standin Nyck De Vries. Hollænderen, der forud søndagen i Italien aldrig havde kørt ét eneste Formel 1-løb, endte på en niende plads. Til sammenligning skulle Latifi bruge 28 løb på at hente sine første point i motorsportens kongeklassen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skete i Ungarn sidste år, og faktisk scorede Latifi også point ved løbet på Spa i Belgien umiddelbart efter. Men siden er der ikke trillet nogle point ind på den canadiske konto.

– Jeg ved, at han (De Vries, red.) blev hjulpet frem af placerings-straffe i kvalifikationen, men under løbet satte han ikke en fod forkert.

– Han har i hvert fald kørt godt nok, til at Formel 1 er begyndt at tale om ham. Især Toto Wolf. Og det er, hvad du har brug for som Formel 1-kørere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Hill, der selv har siddet i en Williams-racer, spår ikke Latifi mange chancer for at beholde sædet hos det engelske team. I stedet ser han både Mick Schumacher og Formel 2’s Logan Sargeant som oplagte holdkammerater til Alex Albon i Williams garagen. Det skulle, mener Hill, være en formalitet – og så godt som sikkert – at Latifi er fortid hos Formel 1-feltets bundprop.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?