Tesla-chef indrømmer – “Vi lavede en fake video”

Foto: Bram Van Oost

Teslas chef for mærkets selvkørende teknologi siger nu, at en video fra 2016 er en forfalskning. 

I 2016 sendte Tesla en video ud, som havde meget lidt med virkeligheden at gøre. Det forklarer mærkets chef for ‘autopilot-software-programmet’, Ashok Elluswamy. Ifølge Reuters har Elluswamy fortalt, at videoen på mange måder er iscenesat.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Politiet beslaglægger 18-åriges McLaren – “Jamen, jeg har lige købt den!”

Ligesom den bil, man ser kører ‘selvstændigt’ rundt i videoen uden indblanding fra manden bag rattet, faktisk kørte galt i forbindelse med optagelserne. Ashok Elluswamy fortæller videre, at Autopilot-systemet hverken dengang eller nu kan de ting, som Tesla ellers påstår i videoen. For at gøre ondt værre ligger videoen stadig på Teslas hjemmeside.

Videoen, påstår Elluswamy, blev filmet på en særligt udvalgt vej i Californien. Den Model X, der bruges i optagelserne, kørte heller ikke af sig selv, som Tesla ellers hævder. Tesla har desuden sagt, at der kun sidder en person i bilen af ‘juridiske årsager’

Reklameblok:Kunne og kan stadig ikke køre selv
Model X’eren havde som sådan ikke brug for en fører, lød det dengang fra Tesla. Men udlægning bliver altså nu afvist af Elluswamy.

Tværtimod hævder ingeniøren, at Tesla skulle igennem utallige mislykkedes forsøg, før de endelig var i stand til at filme noget, hvor Model X’eren ikke kørte galt. Ligesom manden bag rattet flere gange var nødt til at tage styringen for forhindre ulykker, som autopiloten ellers ville have lavet.

I videoen ser man bl.a, hvordan Teslaen parkerer selv. Men det, siger Elluswamy, endte faktisk med, at bilen bare påkørte et hegn. Nu holder Elluswamy fast i, at Autopilot ikke kunne styre en Tesla i 2016, og at det ikke blevet bedre i 2023. Elluswamy mener, at videoen allerhøjst viser, hvad der er teoretisk set er muligt.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk