Tidligere BMW-chef anklaget for korruption i millionklassen


En nu tidligere topchef hos BMW er blevet tiltalt for at have snydt sin arbejdsgiver og modtaget bestikkelse for millioner af euro.

Anklagemyndigheden i München har tiltalt en tidligere BMW-chef for korruption og for at have svindlet den tyske bilproducent for millioner af euro, det sagde en talsmand for retten i onsdags ifølge Reuters.

Manden står anklaget for 18 tilfæde af såkaldt ‘kommerciel korruption’ og 33 tilfælde af tillidsbrud – altså sammen på BMW’s bekostning, lyder det fra talsmanden, som bekræfter en historie fra det tyske medie WirtschaftsWoche.

En talsmand fra BMW har udtalt, at mærket ikke ønsker at kommentere ‘den igangværende sag’.Ifølge anklagemyndigheden i München drejer det sig dog om, at BMW er blevet svindet for 2,7 millioner euro. Det svarer til knap 21 millioner danske kroner.  Den tidligere medarbejder modtog angiveligt 2,4 millioner euro under bordet mellem 2007 og 2015 i bytte for konsulentkontrakter.

I alt er fem personer blevet sigtet i sagen. Heriblandt står en administerende direktør for et nu konkursramt konsulentfirma anklaget for underslæb.

Reklame-video:


Reklame-video:
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk