Reklame:

Tidligere Audi-ingeniør: “Forbrændingsmotoren er elbilen overlegen”

Fritz Indra, der har en fortid hos både Opel og Audi, er ikke bare overbevist, om at forbrændingsmotoren er elmotoren overlegen. Han mener også, bilmærkerne har en plan b klar. 

Spørger man i bilindustrien er der næppe et varmere emne end elbiler lige nu. Skal, skal ikke?

Det er den helt store diskussion. Den tidligere Opel- og Audi-ingeniør Fritz Indra er tydeligt på ‘skal ikke’-holdet. Og ikke bare det. Indra mener, at forbrændingsmotoren er sit modstykke på strøm overlegen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Tilbage i maj sagde ingeniøren i et interview med det tyske magasin Focus Online, at han er overbevist, om at et forbud rettet mod forbrændingsmotoren ikke bliver til noget.

Kort forinden var EU gået med på Tysklands krav om fortsat at tillade syntetisk brændstof – det såkaldte e-fuel – efter 2035.

LÆS OGSÅ: Dansk racerkører har gjort sig vanvittigt upopulær: “Han har virkelig ingen venner her”

Og netop fordi Indra er overbevist om forbrændingsmotorens overlegenhed – især ved brugen af syntetisk brændstof – mener han også, at bilproducenterne allerede har en ‘plan b’ liggende klar.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Og han er ikke alene. Allerede sidste år advarede den tyske industrigigant Bosch bilmærkerne mod ‘et ensidigt fokus på elbilen’.

For Fritz Indra er der dog særligt to grunde til, at flertallet af bilmærket ikke tale åbent om andet end elbiler.

– Udover det politiske pres er aktiemarkederne stadig overbevist om elbilen, siger Indra.

Reklameblok:


Det er da heller ikke alle bilmærker, der hopper lige begejstret med på elbils-bølgen. BMW har modsat mange af sine konkurrenter ikke sat en dato for udfasningen af forbrændingsmotoren.

Og hos Toyota vil man slet ikke høre tale om kun at fokusere på ét drivmiddel.

– Vores data viser, at fokus på elbilen er dårligt for miljøet, sagde chefen for Toyotas researchafdeling Gill Pratt allerede sidste år.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?