Tidligere Apple-chef: Knapperne skal tilbage i nye biler


Det er dumt, når alt i moderne biler skal styres på en forstørret iPad. Det mener i hvert fald en tidligere Apple-chef.

Tesla gjorde det smart. Men i virkeligheden er det måske slet ikke så smart, at samtlige funktioner i moderne biler styres fra en forvokset iPad-skærm, som både bilisterne selv og passagererne skal trykke sig rundt på derude i trafikken.

Det mener Apples tidligere designchef Jony Ive i hvert fald. Og han må vide et og andet om, hvad der virker. For han står bag designet af den oprindelige iPhone, den første iPod, iPad og så slog han også stregerne til den første iMac. Han forlod dog Apple tilbage i 2019.

Det holder ham bare ikke fra at have en mening om biler. Og især hvordan de moderne af dem er indrettet i kabinerne. For det er helt forfejlet, at bilisterne skal trykket sig rundt med pegefingeren for at få noget så simpelt som varme i sæderne eller skruet op og ned for radioen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Skærmen er den billige løsning
Det fortalte Jony Ive på en konference for nylig, hvor også hans tidligere chef – Apples administrerende direktør – Tim Cook deltog. Ive mener, at bilisterne snart begynder at kræve, at de fysiske knapper finder tilbage i nye biler.

Og det vil tvinge bilproducenterne, som sparer enormt mange penge ved at lade alle funktioner ligge på ét og samme sted – nemlig i skærmen – til at tænke sig grundigt om.

Hvad angår Jony Ive selv, så er det meget lidt, omverden kender til hans arbejde efter Apple-dagene. Men hans firma LoveFrom skrev i september sidste år kontrakt med Ferrar Hvad det samarbejde går ud på, er der dog ingen forlydender om. Faktisk er Jony Ives firma så ‘hemmeligt’, at hjemmesiden ikke er meget mere end en pressemeddelelse om netop samarbejdet med Ferrari.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
KILDEDrive
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk