Ordensmagtens vognpark: Ti vilde politibiler

Det er ikke kun fartbøllerne, der er godt kørende. Ordenmagten kan også være med - selv efter 200 kilometer i timen.

Det er ikke kun fartbøllerne, der er godt kørende. Ordenmagten kan også være med – selv efter 200 kilometer i timen.

Gennem tiden har personager med knap så fine hensigter brugt alt fra Ford Transit til Jaguar Mk II og Lotus Omega, når det gjaldt om at komme så hurtigt væk fra de blå blink som overhovedet muligt.

Men de blå blink kan også være med. Og det på ret så effektiv vis endda. I Danmark råder ordensmagten eksempelvis over en ‘civilklædt’ Audi RS3. Den er i øvrigt grå.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: Måtte opgive jagten – Tesla-politibil kørt tør for strøm

Men i det store udland kan de også sagtens være med. Så her har vi samlet et udpluk af de fedeste ‘linselus’, vi har kunnet opstøve.

PS: Det har vi i øvrigt gjort en gang før. Her kan du læse vores første liste med ti vilde politibiler.

LÆS OGSÅ: Sådan spotter du politiet i civil

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men lad os komme i gang med listen her.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilerne.

Austrialien, Tesla Model X: I den australske stat Victoria vil ordensmagten gerne ‘gøre noget godt for miljøet’. Så de har købt – ja, du gættede det – en Tesla Model X. Så må vi bare håbe for dem, at de husker, at sådan en fætter skal forbi et strømstik. Ellers går det som i artiklen her, hvor en amerikansk betjent måtte opgive en eftersættelse fordi.. ja, du gættede det igen. Hans Tesla Model S løb tør for strøm

Italien, Jeep Cherokee. De italienske gendarmer (en elitestyrke af politiet) er rimelig godt rullende. Eksempelvis Alfa Romeo og Lamborghini for den sags skyld. Ved siden af de to mærker er en Jeep Cherokee måske lidt mindre boss-agtig. Men hey!

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk