Reklame:

The Beast gemmer 27-liters V12’er mellem forhjulene – nu søger den ny ejer

Kølerhjelmen er så ekstremt lang, fordi der skal være plads til en 27-liters V12-motor fra et kampfly.

Hvis du ikke har hørt om The Beast før, hvad laver du så egentlig her? Hvis hvis din hukommelse alligevel trænger til en genopfrisker, er bilen bygget rundt om en 27-liters V12-motor.

LÆS OGSÅ: Efter 20.000 fartbøder: Her smadrer vrede bilister stærekasser i stor stil

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Idéen opstod i hovedet på ingeniøren Paul Jameson i 1966. Han solgte den siden videre til John Dodd, som gjorde alvor af den bindegale tanke. Dodd ejede bilen helt frem til sin død i december sidste år.

Rolls-Royce-maskinen lå oprindeligt i et kampfly fra Anden Verdenskrig. Men i 1970’erne fandt den vej ned på landjorden og videre ud på asfalten.

Første motor døde i Sverige
Da The Beast stod færdig, blev den straks skrevet ind i Guinness Rekordbog som ‘den mest potente gadegodkendte bil til dato’.

Det blev påstået, at bilen kunne nå en tophastighed på 321 km/t. Men det er aldrig prøvet af. Hvor mange hestekræfter, bilen har, er også et åbent spørgsmål. For motoren er i tidens løb blevet skiftet ud. Faktisk gik den til under en brand i Sverige.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Oprindeligt lå der en anden V12-motor med trykladning mellem forhjulene. Det eneste, der med sikkerhed kan siges om bilen, er, at den i dag har færre hestekræfter, end den blev ‘født’ med. Men det siges, at bilen er god for et sted mellem 750 og 1.000 hestekræfter. I næste uge kan hele den skræmmende herlighed blive din, når der er auktion på Car & Classic.

Reklameblok:


 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?