Testarbejdet er forbi – nu kan Rimac levere biler med 2.360 Nm!


14 dages testarbejde i det nordlige Sverige i sindssyge minusgrader er overstået. Nu kan Rimac begynde at levere de første eksemplarer af den vilde Nevera. 

Egentlighed den Concept Two, da den i 2018 blev præsenteret på Geneve Motor Show i Schweiz. Men kroaterne skiftede mening, og nu hedder samtlige af de 150 biler, der skal bygges, Nevera.

Efter års udviklingsarbejde – hvor af den sidste del forgik på den nordlige polarcirkel – kan Rimac leverer de første eksemplarer af den hidsige elbil med 1.914 hestekræfter. Men faktisk er momentet på hele 2.360 Nm bilens egentlige partytrick. Det og så det faktum at bilen går fra 0 til 100 km/t på bare 1,85 sekunder.

Faktisk er bilen så hurtig, at Pirelli blev bedt om at udvikle dæk specfikt til modellen. Derfor koster den også lidt. Lidt meget for nu at være præcis. Hvert eksemplar løber som minium op i 15.000.000 kr. Altså før ekstraudstyr, afgifter, moms og alt muligt andet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk