Teslas nye Model S har over 1.000 hestekræfter


En Tesla Model S med et radikalt nyt interiør og udgave med 1.020 hestekræfter ventes at lande på vejene allerede senere i år.

Tesla har givet både Model S og Model X nogle længere ventede facelift. For Model S’erens vedkommende er det dog ikke det ydre, der er mest interessant.

Faktisk sker der knap så meget hverken foran eller bagtil. Men i kabinen er det dog en helt anden historie. Her er virkelig sket noget med modellen, der ellers stort set har været uberørt siden lanceringen i 2012.


Den absolut største nyhed i begge modeller er rattet. Eller det rettere det halve rat hvilket faktisk minder om rattet i det roadster-koncept, som amerikanerne præsenterede i juni 2018.

Hvordan det er lykkedes Tesla at få det godkendt, skal vi ikke kloge os på. Men det er ikke desto mindre præcis det rat, fabrikken vil sælge bilen med. Også i Danmark.

Vilde præstationer og rækkevide
Ikke desto mindre siger Tesla selv, at man forventer, at topmodellen kan leveres ‘sent i 2021’. Den får tilnavnet Plaid+ og vil gå fra 0 til 100 km/t på mindre end 1,9 sekund, mens tophastigheden vil være 321 kilometer i timen.

Rækkevidden skulle, hvis man kan behandle speederen nænsomt, være over 520 mil. Det er 836 kilometer på én opladning.

Ifølge Drivetribe skal man ikke lægge meget sammen for at regne ud, at der er tale om den Tesla Model S ‘Plaid’, som amerikanerne havde med på Nürburgring. En bil Elon Musk påstod kunne købes ‘engang sent i 2020’. Men på Teslas egen hjemmeside står der, at leveringen begynder ‘i slutningen af 2021’

Stadig ingen foræring
Læg i øvrigt mærke til manglen på ‘arme’, for os indikerer det, at blandt andet blinkkontakt og vinduesviskere nu skal betjenes direkte på rattet, som altså nu er halvt.

Alene i den ‘almindelige’ Plaid-udgaven af Model S hævder Tesla at have fundet en øget rækkevide på næsten 250 kilometer pr. opladning.

Prisen? Ja, av. Den billigste Model S, Longe Range, koster 694.000 kroner herhjemme. Mens der er yderligere 360.000 kroner op til topmodellen Plaid+, som derved runder en million kr.

Men så er afgiften også betalt.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk