Teslas markedsværdi runder 1.000 milliarder dollars

Det amerikanske elbilsmærke Tesla er nu mere værd en Volkswagen, Mercedes, BMW, General Motors og mange flere bilmærker - til sammen!

Det amerikanske elbilsmærke er nu mere værd en Volkswagen, Mercedes, BMW, General Motors og mange flere bilmærker – til sammen!

Teslas markedsværdi banker derud af. Det er ikke tale om rede penge. Men i stedet værdien af firmaets aktier på den amerikanske fondsbørs. Omvendt er tale om vanvittigt mange penge.

Med en markedsværdi på mere end 1.000 milliarder melder Tesla sig ind i en lille, men meget eksklusiv af virksomheder på verdensplan. Her er i forvejen Apple, Microstof, Alphabet (som ejer Google), Amazon samt det saudiske olieselskab Saudi Aramco.

Der med skulle det altså være et grab i lommen for Tesla at betale de 137 millioner dollars svarende til 878 millioner kroner, som firmaet af en domstol er dømt til at betale en tidligere ansat i erstatning i en sag om racisme på arbejdspladsen.Mandag i denne uge offentligegjorde udlejningsfirmaet Hertz en bestilling på 100.000 Tesla’er. Det har sendt aktieværdien op

For Tesla rundede markedsværdien sit foreløbig højdepunkt mandag i denne uge. Her kom det nemlig frem, at udlejningsfirmaet Hertz, som blev reddet fra en endelig konkurs tidligere på året, har bestilt 100.000 biler af Elon Musk og Co.

Det skriver finans.dk.

Den samlede ordre løber op i 4,2 milliarder dollars, og Teslas skal levere alle bilerne i løbet af 2022. Til den tid vil Hertz bilflåde bestå af 20 procent Tesla’er.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk