Teslas ældste fabrik har samlet bil nummer 2.000.000


På Fremont-fabrikken i Californien har Tesla i den grad noget at fejre. Bil nummer to million er nemlig sendt af samlebåndet. 

Det samlede antal Teslaer i verden nærmer sig med hastige skridt tre millioner. De fleste af dem kommer dog fra én og samme fabrik – nemlig Teslas ældste. Freemont-fabrikken i Californien. Fabrikken er i sin tid bygget af General Motors og siden solgt videre til et joint-venture med Toyota i spidsen, før Tesla købte den.

Bil nummer 2.000.000 er en Tesla Model 3. Men på fabrikken samler de ansatte også Model Y og Model X foruden den ældste bil i Teslas nuværende program, Model S.

Direktøren – der i øvrigt også er verdens rigeste mand – bemærker da også den store bedrift. Det gør han i øvrigt på Twitter, som han ligger i noget af en krig med.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ifølge IndsideEV’s producerer Tesla i snit over en bil i minuttet. Det går da også stærkt for amerikanerne i øjeblikket. I det første halvår af 2022 leverede Tesla på trods af udfordringer i produktionen, hvor der mangler blandt andet mikrochips, 1.1 million biler.

Ses vi til Auto Show?


Alligevel er det ikke nok. I hvert fald ikke nok til at følge med efterspørgslen. Faktisk er Tesla begyndt at tilbyde nogle bilister særdeles gode penge for deres biler. Blandt andre skriver en amerikansk Model X-ejer, at han blevet tilbudt nyprisen for bilen. Det selvom han har kørt 60.000 kilometer i den store SUV.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk