Reklame:

Teslaer kan hackes og låses op på 10 sekunder for 700 kr.

Et sikkerhedsfirma har advaret Tesla om en muligt brist i sikkerheden i trådløse bilnøgler.

Der findes flere måder at låse en Tesla op på. Blandt andet helt uden nøgle. Og det er en mulighed, hackerne ikke lader ligger. En sikkerhedsekspert har på bare 10 sekunder knækket Teslas nøglesystem. Det lykkedes ham både at komme ind i en Model 3 og Model Y. Andre biler med et tilsvarende system er det heller ikke noget problem for uvedkommende at komme ind i, skriver Bloomberg.

Det er et britisk sikkerhedsfirma der har demonstreret, hvordan man via Tesla-ejernes mobiltelefoner eller nøglebrik kan narre bilerne til at tro, at ejeren var i nærheden. Sikkerhedsfirmaet afviser, at metoden er rettet specfikt mod Tesla. Potientielt set skal ingen bilister dog føle sig sikret mod den slags angreb.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


– En potentiel tyv kunne gå hen til ethvert hjem om natten – hvis ejerens telefon er hjemme – med en passiv Bluetooth-bil parkeret udenfor og bruge denne metode til at låse op og starte bilen, siger sikkerhedsrådgiver Sultan Qasim Khan ifølge Bloomberg.

Udstyret, der skal bruges, kan nemt købes på nettet. Og det koster bare 100 dollars svarende til 700 kr. Herfra tager resten så altså bare 10 sekunder. Tesla har ikke umiddelbart reageret på sikkerhedsfirmaets fund.  Skal problemet med den lette adgang til bilerne løses, vil det kræve, at Tesla tager helt ny hardware i brug, mener Khan.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?