Han ejer Tesla’en med verdens højeste kilometertal


Elbiler har meget få bevægelige dele. Alligevel er de berygtet for store regninger, når noget går galt. Alligevel har denne Model S kørt over 1,5 millioner kilometer.

Hansjorg von Gemmingen-Hornberg. Vi ved, laaang navn. Ikke desto mindre er han tysker og kendt for at være manden, som ejer den Tesla Model S der har kørt allerlængst.

Og hvor langt er så det, tænker du måske? Tjo, fornyelig stod det digitale speedometer på 1.500.000 kilometer. Bedriften delte Gemmingen-Hornberg på sin Twitter-profil.

Hansjorg med det lange efternavn blev for alvor kendt for lidt over to år siden, da han stod frem og fortalte, at hans Model S P85 havde kørt én million kilometer. Men det kilometertal sendte nu ikke ligefrem Tesla’en på pension. Hansjorg blev bare ved og ved med at køre i bilen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Foto: Privat

I november 2020 fortalte han således, at de første 1.200.000 kilometer var et overstået kapitel. Herefter blev tanken om at køre 1,6 millioner kilometer  – eller som amerikanerne siger ‘1 million miles’ – født.

Tesla’en fejlede intet… da den blev købt
Hansjorg har tidligere fortalt, at han købte Tesla’en brugt. Dengang, som er for omkring syv år siden, med cirka 30.000 kilometer på tælleren. Dengang fungerede alt fejlfrit. Sådan har det dog ikke være at køre 1,5 millioner kilometer i bilen. Hansjorg von Gemmingen-Hornberg har blandt anet skiftet hele undervognen, haft problemer med kølingen af batterierne og ødelagte dørhåndtag.

Desuden er den store touchskærm i midterkonsollen gået i stykker. Bilen første batteripakker stod af efter 290.000 kilometer. Men den åd Tesla på garantien.

Batteriet kørte bilen med i yderligere 150.000 kilometer, før også det batteri stod af, og Hansjorg fik et nyt. Også på Teslas regning. Om bilen forsat kører med denne batteripakker, har vi ikke kunnet opklare.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Kørte Roadster før
Elmotoren er også røget sig en tur – tre gange for at være helt præcis. Først da Tesla’en havde kørt 680.000 kilometer, har det vist sig at holde. Indtil videre altså. Før Hansjorg von Gemmingen-Hornberg kørte Tesla Model S, sad han bag rattet af en Tesla Roadster.

Som han i øvrigt kørte mere end 620.000 kilometer i.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk